Films die ik de afgelopen tijd gezien heb #16

De afgelopen tijd geen bioschoopbezoekjes voor mij. Het was just me en mijn laptop. Ik bekeek 9 films die behoorlijk uiteenlopend zijn qua genre. Ik bekeek onder andere ook ‘Birdbox’. Jawel, de hype van het moment. Scroll gerust naar beneden als je benieuwd bent wat ik ervan vind!

Little Italy

Deze film heb ik eigenlijk al een tijdje geleden gezien maar ben ik gewoonweg in een eerdere blogpost vergeten vermelden. Als je de trailer van deze ziet, dan heb je al snel door met welk soort film je te maken hebt: een typische romantische (komedie) film. Ik kijk wel graag naar dit soort luchtige films, maar de dag van vandaag mag het voor mezelf wel net iets meer zijn.

Johny English Strikes Again

Don’t ask me why, maar op een regenachtige dag heb ik deze film opgezet. Ik ben echt niet de grootste Mr. Bean-fan en dus stond ik ook niet te springen om deze te bekijken. Ik heb niet in een deuk gelegen van het lachen, maar al bij al vond ik het geen slechte film. Wat een verademing ook gewoon dat de acteur in deze film wél spreekt en  niet enkel vreemde geluiden produceert.

Hotel Transylvania 3

Ik kan me niet goed herinneren of ik de 2de film hiervan bekeken heb. De eerste die zag ik alvast wel en die vond ik erg leuk. Een goede animatiefilm is altijd leuk en zogezegd zo gedaan bekeek ik deze. Ik moet zeggen dat ik deze best kon smaken. Ik vind het verhaal leuk in elkaar zitten, al kan ik me goed inbeelden dat deze voor kinderen nogal eng kan over komen.

Wreck-it Ralph

Deze film wou ik al zo lang bekijken en eindelijk kan ik ‘em van mijn lijstje schrappen. Ook deze animatiefilm vond ik leuk! Waar ik meestal van hou bij animatiefilms is de ‘moraal van het verhaal’ en dat was bij deze niet anders. De verhaallijn is bij deze ook zeker en vast origineel! I like it!

Night School

Ik zag de trailer van deze film verschijnen en het stond als een huis dat ik deze zou zien. De combinatie van deze cast is misschien wel één van de beste. Het verhaal in deze film vind ik niet top. Er zijn betere waarin Kevin Hart meespeelt. Ik heb bij deze wel in een deuk gelegen van het lachen!

Big Hero 6

Nog een animatiefilm die ik al lang geleden wilde bekijken. Over deze kan ik niks slecht zeggen. Er zit een heel mooie boodschap in en bij momenten vond ik de film zelfs wat emotioneel. Als je’m al gezien hebt, dan weet je ongetwijfeld welk stukje ik bedoel. Voor jonge kinderen kan deze met momenten wellicht een beetje eng zijn omdat er een nogal uitgesproken slechterik in meespeelt.

The Oath

Ik bekeek deze film once again door de actrice die erin meespeelt. Dezelfde actrice als in ‘Night School’. She’s so funny! Eigenlijk deed de film me op de een of andere manier aan ‘The Purge’ denken. (don’t ask me why) Ik heb samen met mijn zusje naar deze film gekeken en we waren beide een beetje in de war onder welke categorie we deze film nu zouden stoppen. Er zitten zeker een paar ‘enge’ elementen in, maar deze worden zo gecamoufleerd met humor. Je moet deze humor wel kunnen smaken, anders kan ik me voorstellen dat je de film maar niks vindt.

Christopher Robin

Ik ben altijd meer een voorstander geweest van films die deels animatie zijn en deels ‘real life’. (er bestaat ongetwijfeld een naam voor dit soort films, maar die weet ik helaas niet) Winnie de Pooh is een figuur waar ik mee ben opgegroeid en ik was hier dan ook erg benieuwd naar. Er gebeuren geen spectaculaire dingen in de film. Er is bijvoorbeeld geen sprake van een slechterik. Het is een mooi opgebouwd verhaal met nogmaals een mooie boodschap. Ik zou ‘em wel niet aanraden om bijvoorbeeld met jonge kinderen te gaan zien. Ik denk dat de verhaallijn voor hen iets moeilijker te begrijpen is.

Bird Box

De hype van het moment, ik heb ‘em bekeken! Eerst en vooral heeft het me veel moed gekost om deze te bekijken. Toen ik de trailer zag dacht ik dat ik forever getraumatiseerd zou zijn. Nu achteraf gezien is de trailer een pak spannender dan de film zelf. Natuurlijk zitten er elementen in de film die eng zijn, maar al bij al valt het wel nog mee. De verhaallijn zelf is ongeloofwaardig genoeg om niet in het echte leven paranoia te worden.

Welke films bekeek jij de afgelopen tijd? Heb jij aanraders voor mij?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s