#3 Ik mis je gsm-nummer

8u55, zaterdag en even kijken naar de datum op mijn gsm: 17 maart. Ik heb een kappersafspraak. Om half 8 moest ik hier al zijn. Ik heb er uiteraard zelf voor gekozen, want stiekem vind ik vroeg opstaan wel fijn. Het eerste moment dat mijn wekker afgaat is vreselijk, maar je hebt zo’n zee van tijd voor je. Je dag kan echt iets gaan betekenen.

Ik las net een poëziebundel. Ik moest de tranen tegenhouden want je kwam plots in mijn gedachten terecht. Sinds afgelopen zomer heb ik een nieuwe gsm en in die nieuwe gsm staat jouw telefoonnummer niet meer. Geen ‘Papie’ meer terug terug te vinden. Ik heb niet meer naar jouw nummer gebeld sinds 26 oktober 20u56. Zou jouw telefoonnummer nu zijn ingenomen door iemand anders? Ik zou zo graag nog eens je stem horen. Met jou in de woonkamer naar Fc De Kampioenen kijken en helemaal kapot gaan van het lachen om de flauwe humor. Stiekem lachte ik eigenlijk maar mee met jou. Jou zien lachen maakt me ook o zo gelukkig. Toen ik op de middelbare school zat en ik ging slapen, dacht ik er soms aan hoe het zou zijn zonder jou en zonder mamie en die gedachte deed me steeds weer in tranen uitbarsten. Ik had geen idee dat dat ooit ook echt zou gebeuren. Je had op z’n minst 100 jaar moeten worden, Papie. Ik vind het jammer je ons nog voor je 70ste verjaardag hebt moeten verlaten. Ik vind het jammer dat we jouw 71ste, 72ste, 73ste… verjaardag nooit zullen vieren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s