Films die ik de afgelopen tijd heb gezien #5

Via mijn Instagram-account konden jullie 2 duotickets bemachtigen voor de film 2:22 met de handsome Michiel Huisman. Of course ging ik de film ook zelf bekijken! Dat konden jullie zien in mijn laatste weekvlog. In diezelfde weekvlog trok ik ook (een dagje later) naar de Planet of the Apes-marathon. Daar bekeek ik ook de allernieuwste ‘War for the Planet of the Apes’-film. Benieuwd wat ik ervan vind?

Demain tout commence

Als je me vraagt naar mijn favoriete Franse acteur dan beantwoord ik je vraag direct met Omar Sy. Hij liet op mij een grote indruk na met zijn rol in ‘Les Intouchables’. Als leerkracht Frans houd ik van de Franse taal en kan ik een Franse film wel smaken. Toen zag ik plotseling deze film met Omar in de hoofdrol. De titel vond ik heel mysterieus. Mijn nieuwe favoriete film? Deze without a doubt! Wauw wauw wauw! Ik keek deze samen met mijn vriend maar ik kon mijn tranen niet bedwingen. Een heel mooi vader-dochter verhaal met een twist.

The Mummy

Ik ben niet echt het type dat houd van een film dat gaat over het bovenaardse of van verschieten tijdens een film, maar tegelijkertijd had ik de trailer van deze al zien voorbijkomen en was ik toch wel geïntrigeerd. Oh ja en Tom Cruise speelt hierin de hoofdrol! Niet dat ik een Cruise-liefhebber ben, maar ik kan het je maar meegeven. Algemene mening over deze film: niet zo veel spanning als je zou verwachten na het bekijken van de trailer ennn zelfs een beetje voorspelbaar als je’t mij vraagt? Er waren een behoorlijk aantal verschiet-momentjes, maar dan weer op voorspelbare momenten.

Bay watch

Zac Efron in ontbloot bovenlijf op een strand: hell yeah! Deze trailer zag ik ook al een aantal keer voorbijkomen en zag er ontzettend grappig uit. De dag toen deze uitkwam in de bioscoop zaten ik en mijn vriend dan ook in de bioscoopzaal. (ookal was het zonnetje buiten enorm aanwezig) Deze film heeft everything I love: humor, mooie mannen, mooie vrouwen, leuk verhaaltje. Zeker het kijken waard!

Wonderwoman

Yesssss een film over een vrouwelijke superheld!! Moet ik gezien hebben, toch?! Ik had zulke hoge verwachtingen van deze film (en eigenlijk zo hoog dat ze oninvulbaar worden). Mijn algemene gevoel is dan ook teleurstelling omdat ik me totaal een ander soort film had ingebeeld. Je komt eerder te weten hoe Wonderwoman ontstaan is en eerlijk gezegd kwam dat verhaal ietwat ongeloofwaardig op mij over. Zeker geen slechte film, maar ik had er andere verwachtingen van.

47 meters down

Van deze film was ik op voorhand geen grote voorstander alleen al om ‘em te gaan bekijken. Ik had er niet al te hoge verwachtingen van omdat de verhaallijn me niet echt aanstond. Die verwachtingen werden min of meer ingevuld. De film zelf kwam realistisch over, want vaak kunnen films met haaien ietwat ongeloofwaardig overkomen qua beeld dan vooral. In het verhaal zelf komt ook nog een leuke en originele twist voor waar ikzelf en mijn vriend aangenaam door verrast werden.

2:22

Op mijn Instagram-account konden jullie 2 duotickets winnen om deze film te gaan bekijken in de bioscoop. Op voorhand had ik de trailer al bekeken én zag ik dat de oh zo aantrekkelijke Michiel Huisman erin meespeelde, yes yes yes! De film is een mooi liefdesverhaal, maar zeker en vast niet je typische romantische komedie of romantische drama-film! Je moet er zeker en vast ook je gedachten bij houden, op een bepaald moment had ik zelfs een “hé, wat is dit nu?!”-momentje. Wat deze film anders maakt dan de andere? Dat het zoals ik al eerder zei niet je typische liefdesverhaal is! De film is spannend en dat vind ik nu een goeie mix. Oh ja en willen jullie alvast een sneak peek zien van het begin van de film? Bekijk dan alvast even mijn laatste weekvlog! 😉

Dawn of the Planet of the Apes

In mijn laatste weekvlog konden jullie ook zien dat ik in Antwerpen naar de Planet of the Apes (halve) marathon trok! Daar bekeek ik niet alleen de nieuwste Planet of the Apes-film, maar ook de vorige. Ik had deze al eerder gezien, maar een beetje opfrissing never hurts. Als ik eerlijk moet zijn is de eerste uit de reeks mijn favoriet. De tweede vind ik al wat gewelddadiger worden, maar zeker niet té want daar hou ik dan ook weer niet van.

War for the Planet of the Apes

Zoals ik hiervoor al zei vond ik de tweede film al een stukje gewelddadiger dan de eerste, maar dit laatste exemplaar spant de kroon. Wat deze laatste dan wel weer de moeite maakt voor mij is de mooie mix tussen humor, emotie, spanning en actie. Als je deze film gaat bekijken in de bioscoop zal je ook meteen weten welk stukje ik bedoel met de humor en welk stukje met emotie! Wat ik wel merkte bij deze films is dat je either you’re a lover or you’re a hater and I’m definitely a lover! 🙂

Welke films bekeek jij de afgelopen tijd? Heb je films gezien uit mijn lijstje? 

3 gedachten over “Films die ik de afgelopen tijd heb gezien #5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s