My Health Experience @ Thermae 2000

In weekvlog #12 konden jullie zien dat ik 3 dagen naar Valkenburg trok om daar een health experience te ondergaan samen met 4 andere bloggers bij Thermae 2000. Ik had jullie nog een blogpost beloofd om over de hele ervaring te vertellen. Dus here we go!

Op dag 1 na een autorit van ongeveer 2 uurtjes kwam ik aan bij Thermae 2000. We verbleven in het hotel en daar kan je dan ook je auto vooraan op de parking achterlaten. Allereerst werden we verwelkomd door één van de lifestyle coaches die ons een presentatie gaf over wat een gezonde levensstijl nu net inhoudt. Hierna kregen we een rondleiding door het hele wellnesscomplex. Na de rondleiding hadden we obviously honger en trokken we naar het lunchrestaurant dat zich ook in het complex bevindt. Een leuk restaurantje waar je wat vanalles kan eten. Op dag 1 ging ik voor het broodje met tonijn en yummy it was!

Hierna waren onze kamers klaar. Tijd voor wat uit te pakken en te settelen dus. Op de kamer lagen een badjas en een paar slippers op ons te wachten. Oke, even snel een tip als je naar Thermae 2000 trekt: neem heel weinig kledij mee! Alles gebeurt er namelijk in badkledij, badjas en slippers. Je ontbijt, luncht en dineert ermee. Iets wat ik niet wist en met een onaangeraakte koffer tot gevolg. In the end is het wel een soort van ‘last’ die van je schouders af valt aangezien je je geen zorgen moet maken over je ‘outfit’. Dag 1 bestond vervolgens nog uit een sessie aquafitness wat ik altijd wel kan appreciëren, (want ik ben nu eenmaal die chick die op vakantie altijd meedoet met de aquagyyyym *guilty*) en een sessie aquafloating. Ik wist dat het iets te maken zou hebben met drijven, maar voor de rest had ik er écht geen idee van. Bij aquafloating heb je dus altijd een partner nodigt en die drijft dan met jou in het water terwijl er rustgevende muziek zich in het water afspeelt. Oh lord, daar heb ik zo ontzettend van genoten! Zeker voor herhaling vatbaar dit!

Van deze quote moest ik toch gewoon een foto nemen? Wat heel fijn is, is dat het hotel verbonden is aan de wellness waardoor je heel gemakkelijk van het ene gedeelde naar het andere geraakt. Dag 2 begon met een rijkelijk gevuld ontbijtbuffet waar voor ieder wel wat wils is. Daarna off naar buiten voor een wandeling op het blotevoetenpad. Klinkt raar en dat was het ook wel een beetje, but I enjoyed it! Ik ben iemand die ontzettend graag op blote voeten rondloopt, dus dit was zeker iets voor mij. Een work shop mindfullness was het volgende op ons programma en once again iets wat ik nog nooit gedaan had, maar zeker en vast van genoten heb. Je komt echt tot rust en bent één met jezelf. Klinkt heel zweverig (I know), but give it a try en je zal begrijpen wat ik bedoel. 😉 Na deze workshop volgde er nog een andere en dit keer leerden we masseren. Daar heb ik op zich niks nieuws geleerd, maar gemasseerd worden is altijd wel fijn. We sloten de dag af met ons avondmaal in het andere restaurant dat zich ook in de wellness bevindt én met een rasulbehandeling. De rasulbehandeling speelt zich af in een stoombad waar je jezelf dan insmeert met eucalyptus. Een hele leuke ervaring en je huid voelt zoooo ontzettend zacht aan.

Op onze laatste dag stond er nog een packing op de planning. Ik dacht dat ik wist wat dit inhield, maar mijn gedachten waren helemaal verkeerd. Je wordt eerst ingesmeerd en vervolgens gescrubd. Daarna ga je neerliggen op een soort van ‘water bed’ waarna dat zich helemaal vulde met water. Daarin moet je dan een halfuurtje blijven liggen. Dit vond ik best een bizarre ervaring. Het scrubben was dan weer enorm goed voor mijn huid.

What I loved about this experience? Zeker en vast de omgeving! Zoals jullie kunnen zien word je omringd door de natuur overal waar je kijkt. Ook binnen in het complex staat het vol met planten die je dan weer die jungle vibes geven. Aangezien het hotel in een berg ligt, wordt je echt wakker met de natuur op 2 meter van je kamer. Alle behandelingen die we hebben ondergaan waren elk iets dat ik op zich niet snel uit mezelf zou doen, maar nu achteraf gezien ben ik daar ontzettend blij mee.

Op m’n eentje voor 3 dagen naar onbekend terrein trekken vond ik best wel eng. Achteraf gezien ben ik heel erg blij dat ik het gedaan heb en voelt als een ‘overwinning’ voor mezelf. Ik heb dingen gedaan die ik anders nooit zou doen, ik heb andere topdames ontmoet en ik ben helemaal tot rust gekomen wat echt bijzonder moeilijk is voor mezelf.

Deze health experience is zeker en vast een aanrader als je eens helemaal tot rust wil komen. Het lijkt me een supergave ervaring om met je girlies te doen. Girls weekend? Hell yeah! Via deze link kan je zelf ook deze ervaring boeken. Je kan gewoon ook eens op een vrije dag langsgaan met je partner. Houd wel in gedachten dat sommige delen in het wellnesscomplex verplicht naakt zijn waaronder de sauna en het stoombad. Op dinsdag is het badkledingdag en moet alles dus bedekt zijn. 😉

Wat is jouw manier om te ontspannen? Ga jij naar de wellness om te ontspannen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s