Op zoek naar de ideale huid | Dermalex

Mijn huid is de laatste jaren echt een issue geworden. De ene keer is mijn huid te droog, de andere keer te vettig, dan heb ik weer hier en daar roodheden… It’s a never-ending story! Deze winter heb ik behoorlijk veel last op mijn wangen van roodheid en droge plekjes. Nu liep ik dit interessante product/merk Dermalex tegen het lijf die crèmes heeft die nu net daarvoor gemaakt zijn. Yes, please!

Over het merk Dermalex zelf had ik nog nooit gehoord. Enkelen onder jullie zullen zich dus ook afvragen: wie, wat, waarom, hoe?! Let’s get some info!

In samenwerking met Laboratoires Galenco ontwikkelt Dermalex verzorgingsproducten voor de droge en gevoelige huid. Het team laat zich daarbij adviseren door dermatologen, apothekers en allergiespecialisten.

De conditie van je huid word bepaald door interne en externe factoren. Dermalex gaat ervan uit dat de behandeling die je aan je huid geeft belangrijker is dan het huidtype. Een gezondere huid kan zich beter herstellen, zichzelf beschermen, vocht en voedingsstoffen beter vasthouden en blijvend veranderen.

Dermalex hanteert strenge formuleringsprincipes voor zijn producten en selecteert heel nauwkeurig de grondstoffen. Daarom bevelen heel wat dermatologen het merk aan bij patiënten met een gevoelige huid.

Laten we het allereerst over de feiten hebben. Zoals je ziet is dit geen gewone crème, maar is dit een lichtgroene crème! We kennen natuurlijk allemaal de ‘groene’ concealers om roodheid te neutraliseren en hier heeft het dus een gelijkaardig doel. Deze crème is niet heel vloeibaar, maar is een vaste substantie. In mijn Valentine GRWM-video kan je me deze crème al zien gebruiken.

ss.PNG

Zoals jullie hierboven (weekvlog #2) zien heb ik heel wat roodheden in mijn gezicht. De meeste roodheid bevindt zich rondom mijn neus. In mijn every day make-up routine zien jullie dat ik concealer aanbreng op die plekjes. Dit doe ik om de roodheden die ik daar heb te verbergen. Nu die roodheden daar, dat heeft een naam! Dat heet namelijk: couperose. 7 tot 10% van de bevolking heeft last van couperose (waarvan ik deel uitmaak). Nu wat is couperose?

Couperose wordt gekenmerkt door een blijvende roodheid in het gezicht die niet vanzelf weggaat. De roodheid is het gevolg van het uitzetten van de talloze kleine bloedvaatjes in het gelaat. De meest voorkomende zones zijn: neus, voorhoofd en wangen. Het goede nieuws is dat je couperose onder controle kan houden met de juiste dermatologische behandeling! *yay*

Winter en zomer zijn beide seizoenen waar extra aandacht aan een couperosehuid moet worden. Door jezelf bloot te stellen aan lage temperaturen, koude wind en grote temperatuurverschillen kan je huid verslechteren.

Nu wat doet deze crème juist? Deze crème heeft een 4-in-1 werking. Allereerst biedt ‘ie een dagelijkse bescherming tegen de zon en haar UVA- en UVB-stralen. Door de groene pigmenten in de crème wordt de roodheid geneutraliseerd. Plantenextracten in de crème kalmeren en verzorgen de geïrriteerde huid en verminderen de zwelling. De huidbarière wordt hersteld en je huid wordt weerbaarder tegen externe factoren zoals temperatuurschommelingen, make-up (!),…

Dermalex Anti-roodheidcrème is enkel verkrijgbaar in de apotheek. Prijs: € 18,95

We all know dat dé oplossing voor een droge huid smeren, smeren, smeren is. Hydrateren is dus de boodschap. Deze rijke en niet-vette crème verhoogt de hydratatie, versterkt de huid en biedt bescherming tegen irritatie en allergie.

Dermalex intensief hydraterende crème is zowel geschikt voor volwassenen, baby’s en kinderen die lijden aan een droge huid (zoals bij eczema, psoriasis en atopische dermatitis). Dit product is een medisch hulpmiddel.

Dermalex Intensief Hydraterende Crème is enkel verkrijgbaar in de apotheek. 

 

De Dermalex crèmes zijn enkel verkrijgbaar in de apotheek. 

Deze anti-roodheidscrème heeft z’n vaste plaats verdient tussen mijn make-upjes! De crème is enorm fijn, brengt vlotjes aan, heeft geen nare geur en maakt de huid meer smooth waardoor het ook als een goede basis werkt voor je make-up die je nadien aanbrengt. Ik heb opmerkelijk verschil gemerkt na het gebruik van deze crème. De roodheid en mijn droge plekjes nemen af. *whoop whoop* De hydraterende crème is altijd handig om hebben. Tijdens de zomer bijvoorbeeld heb ik tijdens het zonnen/verbranden last van hele droge plekjes en dan komt zo’n crème heel erg goed van pas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s