Films die ik de afgelopen tijd heb gezien #1

Ik en mijn vriend (want ja zo goed als alle films kijken we samen) zijn beide grote filmliefhebbers. We gaan minstens 2 keer per maand naar de bioscoop. Als we dan een luie avond op de bank doorbrengen (en er is niets op tv), dan zetten we daar het liefst ook een leuke film bij op. Dit zijn de films die ik de afgelopen tijd gezien heb!

 

The BFG

Ik hou enorm van de prachtige verhalen van Roald Dahl. Het zijn stuk voor stuk pareltjes waar hele mooie levenslessen uit getrokken kunnen worden. Niet alleen zijn ze naar mijn mening geschikt voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Ik baalde eerst omdat ik dacht dat The BFG een tekenfilm was, maar toen bleek dat het een mixje was stond vast dat ik ‘em zou bekijken.

Meestal kan ik mijn aandacht niet houden bij dit soort films (ik durf al eens in slaap vallen), maar bij deze ab-so-luut niet! Integendeel, ik zat helemaal in het verhaal. Waar ik stiekem niet zo van hou bij disney films is het ‘slechte’ moment. In het merendeel van de films gebeurt er namelijk altijd iets slechts en dat moment haat ik zo hard. Telkens opnieuw wens ik dat dat moment zo snel mogelijk voorbij gaat. In The BFG is dat moment er niet en ik was zo verrast! Ik was er al helemaal op voorbereid, maar het kwam maar niet en daar was ik zo blij om. Net zoals bij Fantastic Beasts (waar ik het hier wat verder naar onder over heb) vind ik ook bij deze film de magie ontzettend mooi. Net zoals de Dahl-boeken hebben ze ook de verhaallijn in de films boeiend weten te houden. Een topper!

Assassin’s Creed

Je kan het misschien wel al raden, maar deze film was niet my first choice in de bioscoop. De naam van het spel hiervan heb ik al veel horen vallen, maar waar het nu net over ging, daar had ik geen idee van. Ik besloot samen met mijn vriend ‘em te gaan bekijken. De trailer zag/ziet er behoorlijk indrukwekkend uit.

Ik vind de film al bij al mooi gemaakt en in elkaar gestoken. Ik ben natuurlijk geen kenner van het spel dus vergelijken kan ik niet. Er waren wel een paar dingen tijdens de film waarvoor ik mijn vriend even een elleboogstootje moest geven omdat ik niet helemaal mee was met de verhaallijn, maar je hoeft niet per se een liefhebber zijn van het spel om deze film te kunnen begrijpen. Het totale pakketje is niet mijn smaak, ik heb het niet zo voor geschiedenis en alles wat daarrond hangt. Wat niets afdoet aan de kwaliteit van deze film of course!

 

Bad Neighbours 2

Ookal heb ik de eerste Bad Neighbours niet gezien (of niet helemaal), besloten ik en mijn vriend op een avond vanuit de zetel nummer 2 te bestellen. We zijn nu eenmaal trailer-beslissers en die zag er leuk én grappig uit. Bestellen dus die handel! De eerste film heb ik trouwens niet (uit)gekeken omdat ik ‘em van in het begin niet ‘voelde’ if you know what I mean.

Oké first of all: Zac Efron, not bad! (maar die doet ook mee in de eerste hoor ik je denken) Ik vond de film zo ontzettend grappig. Het zit volgepropt met awkward humor, which I like (a lot) en ongepaste praat (which I like even more). Een absolute like this one! Oh ja en ik hou gewoon van de combinatie van beide acteurs die het koppel spelen in de film.

Fantastic Beasts

Deze film wordt enorm veel gelinkt aan Harry Potter. Is het een vervolg of toch niet? Ik weet niet precies wat er allemaal over geschreven wordt, maar wat ik wel weet is dat het een verhaal is geschreven door Miss Rowling. Yep, een must see dus!

De eerste Potter-films vind ik geweldig door de oprechte magie die je doorheen de verhalen begeleidt. Bij de laatste films miste ik dat gevoel meer en meer. Bij Fantastic Beasts daarentegen kwam dat bij mij weer helemaal naar boven. De awkwardness van het het hoofdpersonage, de nieuwe creatures, het absurde liefdesverhaal… Meer van dat!

 

Nerve

Na de trailer in de bioscoop gezien te hebben (told ya I’m a film lover) stond het vast dat ik deze film zou bekijken. De trailer triggert je meteen. En spotte je de youtuber, Casey Neistatt? Ik zie Emma Roberts maar al te graag acteren (die voorliefde begon bij Wild Child) en Dave Franco is gewoon een streling voor het oog.

Wat ik net miste in de film hieronder: spanning, vond ik in deze meer dan genoeg. Het concept is enorm leuk bedacht én uitgewerkt. Interessante combinatie van acteurs! Deze verhaallijn komt enorm realistisch over en is goed ingespeeld op de huidige wereld waarin we leven. Zeker worth a watch this one!

 

De Premier

Ik ben een liefhebber van de Vlaamse film. #sorrynotsorry Als Eric Van Looy dan met een nieuw exemplaar komt aanzetten, dan wil ik ‘em dan ook zien. Wat Koen De Bouw kan ik wel smaken.

Ik was helaas een beetje teleurgesteld in deze film. Ik miste wat spanning denk ik. De personages bleven wat oppervlakkig en er zaten weinig verrassende elementen in de film. (wow, ik klink even alsof ik er iets van ken haha) Ook vind ik het jammer dat er zo weinig ‘nieuwe’ acteurs in de film meespelen. Bijna iedereen van de hoofdpersonages is een bekend gezicht voor mij. Behalve dan de president van Amerika, gespeeld door een vrouw. Ik ben een feministe by heart, maar ik vond het wat raar aanvoelen. Misschien maakte Eric hier wel een statement mee? Hmmm…

Me Before You

Een romantische dramafilm, what I like best! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om dit soort films te bekijken (ookal blijven mijn ogen hier nooit droog van). Op deze mannelijke acteur werd ik helemaal verliefd toen ik hem voor het eerst aan het werk zag in de film ‘Love, Rosie’!

Ik hou enorm van de combinatie van deze acteurs en dan van Sam Claflin in het bijzonder! (but you already knew that) Deze actrice though! Ik hou van haar enthousiasme en van haar personage in de film in het bijzonder. Een mooie romantische drama! Wel geen nieuwe verhaallijn, want die doet me in de verte wat aan ‘Les Intouchables’ denken. (Als je die nog niet kent, shame on you!)

Keeping up with the Joneses

Isla Fischer werd een favorietje van me in ‘Confesions of a shopaholic’. Er is iets aan haar waar ik niet genoeg van kan krijgen. In elke rol speelt ze wel een typetje die onhandig, maar o zo grappig is. Oh ja en ik herkende hem niet op het eerste zicht, maar de acteur die de man van Isla speelt is die van de Hangover!

Ik hou van de clumsy vibe tussen beide acteurs. De verhaallijn is niet echt diepgaand en het loopt af zoals je denkt dat het zal aflopen. Bij deze film denk ik echt waar dat het hem in de acteurs zit. Ik zou het omschrijven als een ‘feel good’ film!

Welke van deze films heb jij al gezien? Wat is jouw mening erover? Welke is jouw favoriete film?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s