Mijn 2016 | het afgelopen jaar in 15 vragen

Ik speel al een tijdje met het idee om een blogpost te schrijven over het jaar dat we net achter ons hebben gelaten. Ik wist niet goed hoe ik alles moest verwoorden toen ik plots deze vragenlijst over 2016 tegenkwam op mijn favoriete beautyblog veracamilla.nl. Laten we even terugblikken!

1. WAT GAF JE HET MEEST HET GEVOEL DAT JE LEEFDE DIT JAAR?

Toen ik in september met mijn vriend erop uittrok naar Rotterdam. (maakte ik een vlog van trouwens) Nooit eerder verkende ik een stad met een partner in crime op m’n eentje. I loved it! Samen gezellig de stad ontdekken, een eettentje uitzoeken,  plaatselijke dingetjes uitproberen, gimme more!

2. HOE VERRASTE JE JEZELF IN 2016?

Ik sta sterker in mijn schoenen. Begrijp me niet verkeerd, ik ben nog steeds een heel onzeker persoon, maar van sommige zaken trek ik me niets meer aan. Ik heb me over bepaalde dingen leren zetten. Ik heb nog een hele weg te gaan, but I feel like I’m on the right track.

3. VAN WAT HAD JE SPIJT DIT JAAR?

Dat ik niet in staat was om mijn diploma in 2016 te behalen. Dat was zo’n harde teleurstelling voor mezelf. Ook op het vlak van mijn blog twijfel ik soms veel, terwijl ik soms gewoon een kans zou moeten grijpen als die zich voordoet.

4. WAT LIET JE HET HARDSTE HUILEN DIT JAAR?

Toen ik begon na te denken over het feit dat het ‘échte leven’ nu op me staat te wachten. Ik besefte op een bepaald moment heel hard dat ik geen opleiding meer kan gaan volgen en het echte studentenleven zo goed als voorbij is. Een echt paniekmoment!

Op nr. 2 staat het moment toen ik de mail kreeg dat ik niet genomineerd was voor de Creative Content award voor de Zalando Style Awards. Ik had zo veel werk in die video gestopt en ik geloofde er zo hard in. Misschien net iets te hard. Toen ik het nieuws aan mijn mamsie vertelde kon ik mijn tranen niet bedwingen.

5. WAAR WAS JE HET MEEST DANKBAAR VOOR DIT JAAR?

Allereerst jullie! Jij die deze blogpost aan het lezen ben! Dankjewel! Op de tweede plaats (maar eigenlijk een gedeelde eerste plaats) staat mijn vriendje. We hebben ondertussen bijna een jaar verkering (met de nodige ups en downs), maar ik ben ontzettend blij dat hij in mijn leven is gekomen.

6. WAT HEB JE DIT JAAR BEREIKT WAAR JE TROTS OP BENT?

Zonder twijfel het feit dat ik het afgelopen jaar vlogs maakte voor Fashionista, maar op nummer 1 staat definitely dat ik een column mocht schrijven in hun Love special. Dat was echt a dream coming true! Mijn blog en youtube-kanaal zijn sowieso ook 2 dingen waar ik trots op ben, omdat ik het afgelopen jaar ontzettend leuke dingen heb mogen doen en meemaken.

7. HOE WAS DIT JAAR BETER DAN 2015?

Goh, het mag raar klinken, maar in 2015 nam ik een soort van mijn leven weer in handen. Ik maakte dan al voor mezelf op persoonlijk vlak enorm veel vooruitgang en in 2016 ging ik nog een (grote) stap verder?

8. HOE WAS DIT JAAR SLECHTER DAN 2015?

Minder tijd voor mezelf en voor anderen. In 2015 deed ik onbewust veel aan zelfontwikkeling, omdat ik denk ik gewoon ook veel tijd met mezelf doorbracht. 2016 was vooral een druk jaar en als er één iets is waar ik echt niet goed in ben, dan is het plannen!

9. WAAR HAD JE MEER TIJD AAN WILLEN BESTEDEN DIT JAAR?

Ik had graag een nieuw stukje van de wereld verkend met mijn vriend of een vriendin. Aan vriendinnen moet ik ook meer tijd gaan besteden. Aan mijn blog en youtube-kanaal had ik graag ook meer tijd besteed, alhoewel dat ik er veel werk heb in gestopt het afgelopen jaar! In de zomer lijkt het altijd wat stil te vallen. Werkpuntje! Oh ja en aan outfitposts! Ik vind ze zo leuk om te maken, maar is niet altijd even makkelijk helaas.

10. WAT WAS JE FAVORIETE TV-PROGRAMMA IN 2016?

Ik kan er niet specifiek eentje uitkiezen. Een programma dat 2016 tekende voor mij is Callboys. Hoe hilarisch was dat?! Verder zijn mijn andere favorietjes nog steeds programma’s zoals Geordie Shore, De Slimste Mens ter wereld…

11. ALS JE TERUG KON GAAN NAAR DE EERSTE DAG VAN 2016 OM JEZELF EEN ADVIES TE GEVEN, WELK ADVIES ZOU DAT DAN ZIJN?

Don’t look back! Laat het allemaal achter je en start met een schone lei. Aan het verleden kan je niets meer veranderen. En trek  het je allemaal niet zo aan, focus op jezelf!

12. HOE BEN JE DIT JAAR GEGROEID ALS PERSOON?

Door al zekerder te zijn over mezelf, als persoon, als blogger, als vlogger… Ik ben al meer in mezelf gaan geloven en dat is al een enorme prestatie voor mezelf.

13. WAT IS HET BELANGRIJKSTE DAT JE LEERDE DIT JAAR?

Voor mezelf opkomen en me niet (meer) laten wegduwen door anderen. Ik mag best trots zijn op wie ik ben en wat ik doe. Volg niet zomaar de anderen, maar ga je eigen weg!

14. WELKE GOEDE VOORNEMENS BEDENK JE VOOR HET KOMEND JAAR?

Niet twijfelen aan mezelf. Doe je eigen ding en geloof er hard in. Mijn vriendje meer waarderen en meer avonturen samen aangaan! We zijn toch wel een topteam.

15. WELKE GOEDE VOORNEMENS BEHOUD JE VOOR HET KOMEND JAAR?

Cliché: meer sporten, gezonder gaan leven. Zekerder in mijn schoenen staan, ik zit op de goede weg! En geloof in wat je doet, wie je bent.

Laat gerust hieronder jouw antwoorden achter op de vragen en laat me iets weten moest je’m overnemen op jouw blog!

3 gedachten over “Mijn 2016 | het afgelopen jaar in 15 vragen

  1. Vraag 11 :ALS JE TERUG KON GAAN NAAR DE EERSTE DAG VAN 2016 OM JEZELF EEN ADVIES TE GEVEN, WELK ADVIES ZOU DAT DAN ZIJN?

    Loop niet tegen de garagepoort sukkel… Want dat was net hetgene dat ik wel gedaan heb.
    Heb er nog lang om gelachen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s