Catrice HD Liquid Coverage Foundation

Als één van mijn favoriete merken met een nieuwe foundation komt, dan is the excitement real. Het was dan ook niet anders bij deze foundation van Catrice die een tijdje geleden nieuw in de schappen verscheen. Mijn enthousiasme kon dan ook niet op toen ik HD en coverage in de naam hoorde, aan het liquid-gedeelte, daar twijfelde ik nog wat aan. Let’s take a closer look!

img_8923

Wat Catrice zegt over deze foundation:

Als een tweede huid. De HD Liquid Coverage Foundation heeft een goede dekking met een natuurlijke look en voelt extreem licht aan, als een tweede huid. Een egale teint met een “high definition” finish. De ultralichte vloeibare textuur biedt een hoge dekking en blijft tot wel 24 uur zitten. Deze foundation zorgt ervoor dat iedere huid er stralend en cameraproof uitziet. (bron)

Zoals Catrice zelf zegt is het een vloeibare foundation. Normaal gezien ben ik niet echt van de vloeibare foundations, maar heb ik eerder een voorkeur voor diegene met een vastere textuur. Als ik ‘em dan ook eerst op mijn hand doe alvorens hem op mijn gezicht aan te brengen, heeft hij dan ook de neiging van alle kanten op te gaan. Toen ik deze voor het eerste testte dacht ik hierdoor al snel dat het geen match zou worden tussen ons. Het tegendeel bleek waar!

img_8930

Deze foundation heeft geen ‘gewoon’ pompje, maar een pipetje. Ik weet niet of ik dit per se positief of negatief vind. Ik denk dat het vooral een kwestie van wennen is. Ik doe mijn foundation namelijk altijd op de zijkant van mijn hand vooraleer ik ‘em op mijn gezicht aanbreng. Misschien is het wel handiger om de juiste ‘hoeveelheid’ te bepalen.

img_9633

zonder founation

img_9651

met foundation

Oke, als we even het spook-gehalte kunnen wegdenken, dan zie je dat deze foundation een ongelooflijk goede dekking heeft. Hij voelt ook enorm aangenaam op de huid, je voelt de foundation namelijk niet zitten. Precies wat Catrice ons beloofde!

img_8925

De Catrice HD Liquid Coverage foundation is te koop bij Kruidvat voor €6.99. 

Deze foundation blijft doorheen de dag goed zitten en ik zou het zelfs de goedkopere en meer vloeibare versie van mijn favo foundation: “L’Oréal 24h stay matte” durven noemen. Hij geeft een enorm mooi effect aan je huid. Misschien had ik wel liever een pompje gehad in plaats van een pipetje, uit gewoonte I guess?! Als ik dan toch één minpuntje moet noemen is het de geur. De geur stoort me niet, maar als je deze aankoopt dan moet je toch weten dat het een nogal uitgesproken wat ik benoem als vanille-achtige geur heeft. No worries though, want zodra je ‘m op je gezicht aanbrengt verdwijnt deze geur. Het is zeker niet zo dat je deze de hele dag door blijft ruiken. By the way kunnen we het even hebben over de prijs?! 7 euries voor een full coverage foundation! Klinkt misschien raar dat ik het zo zeg, maar een full coverage foundation vinden aan deze budgetprijs is echt niet makkelijk.  Ik ben overtuigd van deze foundation en ik heb hem dan ook verhuisd naar mijn everyday toilettasje!

9 gedachten over “Catrice HD Liquid Coverage Foundation

    1. Ikzelf heb een gemengde huid, dus ik kan er geen precies antwoord op geven. Ik heb wel gemerkt dat hij tegen het einde van de dag in de droge plekjes durft hangen, maar enkel op het einde van de dag. Ik heb ook gemerkt dat dit veel minder is als je’m met een beautyblender aanbrengt. Het hangt dus vooral af van de manier hoe je’m aanbrengt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s