New Mac Lipstick! | Part 2

Ooooh yeah, het is tijd voor new Mac lipstick paaart 2! Net zoals bij part 1, stond ook dit exemplaar al een hele tijd op mijn wishlist. Vorige week woensdag na school, bezocht ik even de Mac-winkel in Brussel en ja hoor, ze hadden ‘em! Benieuwd welke ik kocht?

cover

mac vt 8 IMG_2358Ja hoor, het is dé famous Velvet Teddy die ik meenam! 😀mac vt 3

Velvet Teddy heeft een matte finish. Wat wil dat nu juist zeggen?

Matte: een lipstick zonder glitters, shimmers, geen glans, mat dus. Matte lipsticks blijven vaak heel goed zitten, zijn zeer gepigmenteerd/dekkend maar kunnen wel een beetje uitdrogen. Zorg ervoor dat je lippen in topconditie zijn. Even scrubben, een beetje lippenbalsem en dan aan de slag. Het mooist is nog als je een mat potlood erbij gebruikt in dezelfde kleur.  Bron

mac vt 7mac vt 6IMG_2365mac vt 5mac vt 4mac vt 1

Het duurde een tijdje eer ik deze lipstick aan mijn stash kon toevoegen. Daarvoor zijn er 2 redenen: het feit dat hij constant altijd en overal is uitverkocht en reden nummer 2 is dat ik niet zeker was of de kleur wel bij mij zou passen. Ik vind namelijk dat Velvet Teddy een uitgesproken bruine/oranje ondertoon heeft die niet voor iedereen is weggelegd. Toen ik rondliep in Brussel, besloot ik mijn kans te wagen en ik probeerde hem uit en the rest is history. haha

mac vt mac vt 13

Door de matte finish worden de onzuiverheden in je lippen extra geaccentueerd. De laatste tijd heb ik het gevoel dat bij elke lipstick de ‘plooien’ of ‘rimpels’ in mijn lippen opvallen. Als iemand een remedie hier voor weet, laat het me weten in de comments! Ondanks de matte finish, vind ik hem nog aangenaam zitten op de lippen. En de kleur, daar ben ik op slag verliefd op geworden. Net zoals de bruine lipliner Hey Macadamia Ahey! van Catrice, ben ik helemaal te vinden voor dit kleurtje.

mac vt 12 mac vt 11Ik zou zeker aanraden om een bijpassende lipliner bij deze lipstick aan te kopen. Ik vond hem al moeilijk aanbrengen in de winkel en thuis was het niet anders. De dame in de winkel raadde me de boldly bare– of de subculture-lipliner aan van uit het Mac-assortiment. Het kan dan ook niet anders dat deze nog op mijn verlanglijstje staan. 😀

swatch

Laatst schreef ik al een blogpost over 4x budget lipliners. Toen ik die blogpost schreef, had ik Velvet Teddy al in mijn bezit. Het was een beetje daarom dat ik die lipliners had aangeschaft, omdat ik op zoek was naar een matching lipliner die budgetproof was. Hierboven heb ik de lipstick in het midden geswatched en daaronder en -boven de lipliners die ik er het best vond bij passen. Satin Mauve van Essence heeft een te roze/paarse ondertoon. De Catrice Ultimate Stay Lipliner in de kleur Rosy Brown daarentegen heeft een gelijkaardige bruinige/oranje ondertoon. Moest je op zoek zijn naar een budget lipliner, dan kan ik je deze aanraden.

By the way, toen ik deze swatches van mijn arm moest vegen kreeg ik de swatch van de Catrice Lipliner er amper af. Dat is een goed teken, toch?! Alleen zit hij er nu nog steeds op. 😦

IMG_2364

Net zoals ik bij de bruine Catrice-lipliner in het begin wat sceptisch was en er daarna helemaal holder debolder van, is het bij deze lipstick hetzelfde verhaal. De matte finish, dat zal altijd een haat-liefderelatie blijven denk ik. Once you go satin, you never go back. haha Ik zal altijd een satin finish kinda girl blijven denk ik. Faux is een my lips but better-kleurtje voor mij, maar deze geeft mijn lippen en eigenlijk mijn hele look iets extra’s. Het goede nieuws voor jullie is dat ik nu volop op zoek kan gaan naar (goedkopere) dupes/lookalikes voor Velvet Teddy. Ik beloof dan ook plechtig dat ik mij aan mijn belofte zal houden! :p

Pssst… Ik heb hier nog een onaangeraakte Mac-lipstick liggen die ik jullie binnenkort in part 3 zal tonen! Stay tuned is de boodschap. Part 1 kan je hier vinden!

Wat vind jij van Velvet Teddy? Heb jij hem in jouw stash? Wat is jouw favoriete finish? Welke lipliner gebruik jij in combinatie met Velvet Teddy? Laat het me weten in de comments!

xoxo

4 gedachten over “New Mac Lipstick! | Part 2

  1. Super leuk dat je die ‘dupe’/ lipliner van Catrice erbij hebt gezet! Dan kan ik eerst die eens kopen en zien wat dat zegt! Ik heb altijd schrik dat “bruine” lipsticks me niet staan!

    Bisous! Shannen x (coeurbelgique.blogspot.be)

    1. ik wist eerst ook niet goed hoe ik me over de bruine lipsticks moest voelen, maar nu ben ik helemaal voor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s